Een bedrijf heeft een boel taken die die op zich moet nemen. Veel van deze taken betreffen de verkoop van een product. Om een product klaar voor verkoop te maken moet je eerst een lijst van uit te voeren taken langs gaan. Zonder bepaalde vereisten, zoals een label met een barcode erop, mag je je product niet verkopen.
De focus ligt dus volledig op de juiste procedure bij het maken van het product. Vooral de stappen die ondernomen moeten worden achteraf van het productieproces moet goed op worden gelet. Hoe maak ik nou een unieke barcode en hoe werkt het maken van de rest van het productlabel? Dit zijn logische vragen.
Printen van de barcode
Het is ten hoogste nood dat je weet hoe een barcode in elkaar zit. Dan moet je van tevoren al weten wat een barcode nou precies inhoud. Wat voor taak vervult de barcode, naast er heel stijlvol uitzien dan. Een barcode is technisch gezien de virtuele aanwezigheid van jouw product. Een product moet een barcode hebben om geregistreerd te staan in de systemen als dat specifieke product. De barcode is een taal. De barcode zegt uit welk land het product komt en welk bedrijf het heeft gemaakt, met nog andere informatie erbij. Zo snapt de barcodescanner gelijk dat het over dat product gaat. Een barcode maker schept een unieke code die bij jou product hoort.
TT en DT
Bij het maken van het label van een product verdelen we de manier van printen op het label in twee secties. In deze twee secties wordt het label op een net andere manier in elkaar gezet. Daardoor dienen ze een ander doeleinde. We kunnen de twee secties onderscheiden in de Thermal Transfer(TT) en de Direct Thermal(DT) kant. De Thermal Transfer methode van printen betekent dat door middel van een inktlint de label wordt bedrukt. De informatie wordt van het inktlint op het label getransfereerd. Bij Direct Thermal staat de info al op de labels, maar wordt door de directe thermo de informatie zichtbaar. Dat is het voorheen niet.
Verschil in nut
Een thermal transfer printer komt beter van pas bij producten die lang in omloop zullen blijven. Het label zal minder snel slijten dan bij Direct Thermal printen. Je hebt echter ook een inktlint nodig. Over all is DT goedkoper en sneller, maar is het ook minder lang in optimale staat. TT is beter voor houdbare producten zoals een pot pindakaas, of iets wat nog lang in het magazijn zal staan.